ACCOUNT

Eyelux Eyewear levert uitsluitend aan retailers in Nederland, Belgie en Luxemburg. Om bij ons te kunnen bestellen, dient u bij Eyelux Eyewear een klantaccount aan te vragen. Uw webshop aanvraag wordt door ons beoordeeld en na goedkeuring ontvangt u uw inlog gegevens per email.
Wanneer uw gegevens veranderen, dient u dat zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, bij voorkeur voordat u uw bestelling doorgeeft. Wij beschermen uw gegevens professioneel op een beveiligde server.

PRIJS EN BETALING

De prijzen van al onze producten worden op onze website getoond nadat u bent ingelogd op uw klantaccount. De betaling dient bij vooruitbetaling te worden gedaan via bankoverschrijving of via onze Payment solutions provider Mollie of via bankoverschrijving t.a.v. Eyelux Eyewear b.v. IBAN: NL97RABO 0321682319, BIC/SWIFT code RABONL2U. De verzending van de bestelde artikelen vindt plaats direct nadat het geld op onze bankrekening is bijgeschreven. Alle prijzen vermeld op de website zijn in euro’s en exclusief BTW.

LEVERINGEN

Wij bezorgen uw bestelling op het adres dat u tijdens het bestelproces heeft opgegeven. Wijziging van het afleveradres is alleen mogelijk voordat uw bestelling is verwerkt door Eyelux Eyewear. We staan geen afleveradressen toe in een ander land dan het factuuradres. Zodra uw bestelling door Thema Optical srl. Italië is verzonden, ontvang u van ons een Track & Trace code per e-mail zodat u uw bestelling online kunt volgen. Wij streven er naar uw bestelling binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling te af te leveren. Gepersonaliseerde monturen van OSIX worden binnen uiterlijk 15 werkdagen bij u afgeleverd. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertragingen die zich onverhoopt voor doen bij de leverancier en of transporteur, dan wel door andere oorzaken die buiten onze verantwoordelijkheid liggen. Wij hanteren geen minimum order grootte. Tot € 150 berekenen wij € 15 handling/transportkosten per order. Daarboven geldt gratis verzending. Accessoires zoals brillenkokers en schoonmaakdoekjes zijn niet standaard bij de prijs inbegrepen en worden in rekening gebracht.

GARANTIE

Alle producten die wij leveren hebben een fabrieksgarantie van 2 jaar na aankoop. Deze garantie heeft betrekking op productie- of montagefouten die aan ons kunnen worden toegerekend. Breuken, krassen, verbuiging en andere schade veroorzaakt door de eindgebruiker vallen niet onder de fabrieksgarantie. Als u gebruik wilt maken van onze garantieprocedure, stuur dan een e-mail naar: info@eyeluxeyewear.com met foto’s en omschrijving van het defecte montuur. Vermeld daarbij wanneer het montuur is aangeschaft en vermeld uw klantnummer. Indien de garantievoorwaarden worden gehonoreerd dan wordt een identiek vervangend model toegestuurd. Indien het montuur niet meer leverbaar is, ontvangt u een vouchercode. Deze vouchercode kunt u inwisselen voor een ander model met dezelfde waarde. De kosten voor verzending worden niet door ons vergoed. Defecte monturen hoeven niet te worden geretourneerd. Wij informeren zo spoedig mogelijk over de garantieafhandeling.

INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

Alle intellectuele eigendom van de gebruikte teksten en afbeeldingen zijn eigendom van Eyelux Eyewear. Zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is het niet toegestaan deze te dupliceren en te gebruiken. U kunt via email info@eyeluxeyewear.com contact met ons opnemen.

KLACHTEN & GESCHILLEN
Op deze algemene voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Klantenservice is voor ons erg belangrijk en wij zullen ons uiterste best doen om samen met onze leverancier bij geschillen een passende oplossing te vinden. Heeft u een klacht over een product of over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen door een e-mail te sturen naar: info@eyeluxeyewear.com. Wij reageren binnen 14 werkdagen op uw klacht. Opgesteld op 1 september 2020.